Wednesday, May 19, 2010

I'm Ashamed

I'm ashamed of being a student. Really ashamed. You have the right to study, to work and to demonstrate... and this was just too much. And I'm far from living in a wealthy family.

Photo source: SiOL

Who do you think is gonna pay for the broken windows? Your parents, dear students. Very ''smart'' move...

22 comments:

 1. :( It's always sucky to see students protesting in a violent manner. I'm a uni student,too. We, thankfully, just have stupid drunks here.

  ReplyDelete
 2. Yeah, and I bet they don't even know what they're protesting about. A few of student organisations want to make more money and the students are just like sheep. Sad.

  ReplyDelete
 3. Most times, it's how things happen. One or two people get outraged by something, and somehow word spreads of the outrage alone, and rarely the reason. Ultimately, we're left with a herd of angry townspeople with pitchforks screaming about some unknown injustice.

  I wish people would stop to think, even if only for a minute. It could prevent so much stupidity and ignorant action/violence.

  ReplyDelete
 4. We never had any protesting at my university (Iowa State) but we did have a big riot during our annual VEISHEA celebration (2004). I guess it caused $250,000 in damages. Police were using tear gas (in the middle of the night) to break up the crowds and it was coming through the dorm windows! Street lamps were knocked down, windows broken, and someone even lit a trash dumpster on fire and they were pushing it though the streets! The riot made national news! Stupid drunk people. I can't remember right but I think they cancelled VEISHEA the following year.

  ReplyDelete
 5. oh well- what can i say; they've protested at my uni (university vienna) and occupied 2 of the biggest auditoriums ....

  it costed about 1.5 million€ (or even more?!) to rent alternative rooms and so on....

  ReplyDelete
 6. Tole sem našla na internetu:
  Študentski protestniki, ki so shod pričeli na Prešernovem trgu, so se kasneje premaknili do Državnega zbora. Tam je prišlo do več incidentov s strani posameznih protestnikov. V poslopje Državnega zbora so protestniki metali plastenke, pijačo, dimne bombe, celo granitne kocke. Organizatorji protestov so takoj prekinili proteste in se distancirali od nasilja, ob tem pa sporočili, da gre za skupino nasilnih neštudentov, ki je omenjeni študentski shod na ta način zlorabila, da je tako padla slaba luč na vse študente oz. udeležence današnjih demonstracij.
  Izgleda, da se študenti niso znašali nad parlamentom. Ampak je pa res, da jih je -po moje- velika večina danes prišla samo zato, da so imeli šole prost dan... :(

  ReplyDelete
 7. ~Elizabeth aka Lacquered LizardMay 19, 2010 at 9:33 PM

  You're thinking "students" ought to be deep thinkers and take the broader view when all they're thinking about is where the next party is! LOL
  I hear you loud and clear though Nihrida dear, Mob mentality is scary and stupid. Deep down inside, we're all monkeys. Ask Aishila. :)

  ReplyDelete
 8. Ne posploševat. Večina jih je bila tam dijakov, ki niso imel pojma zakaj so sploh tam. Dobil so prost dan in so ga šli zapit.

  ReplyDelete
 9. I'm sort of ashamed too. And those people are supposed to be the intellectuals of our country, "future leaders". Bleh:(

  And I strongly think ŠOS should pay for the damage and be responsible. They had to know beforehand that a mass of drunken, stupid and pumped up teenagers amount to no good.

  ReplyDelete
 10. Well, if it comes to this kind of things, then it's best to cancel everything. This is just plain stupidity and vandalism.

  ReplyDelete
 11. That's why it's never smart to do it... someone has to pay for it later.

  ReplyDelete
 12. Ja, sej sem gledala pr dnevniku, pa ne more noben rečt, da se ni zgodilo, ker so kamere pokazale kaj in kako. Ne rečem, da so vsi krivi, ampak je bilo kar nekaj takih, ki so veselo metali kamne. Dvomim da bi jih 5 razbilo vsa okna. Najbolje da krivimo kar neonaciste. Ali pa še bolje - skine. XD

  ReplyDelete
 13. Not really. I just think they went to far with this. It certainly won't help them to get what they want. Aishila says ''nom nom nom''. XD

  ReplyDelete
 14. Sploh ne posplošujem. To počnejo drugi (npr. ljudje ki mislijo, da smo avtomatsko vsi študentje proti novemu zakonu). Pa tudi ti si se zatekla k posploševanju. Ni rečeno da so se ga prišli vsi napit. Je pa dejstvo, da so naredili celo štalo za brez veze.
  A se spomniš koliko ljudi je šlo na cesto v zadnjih letih. Izgubili so službe in se komaj preživljajo. No, oni bi se lahko takole obnašali, ne pa študentki ki jim prav nič ne manjka. Ne bi rekla, da bi želeli uvesti šolnine na fakse...

  ReplyDelete
 15. Money makes the world go round. And it's always nice to have a crowd of sheeps with you to make you look more important.
  I agree with you. ŠOS should pay for this. You know what... I've been a student for a few years now and I've never had any benefit from ŠOS. Nice...

  ReplyDelete
 16. Marsikateri študent nima tako premožnih staršev, ki bi mu plačevali študijske stroške izven (ali celo v) kraja bivanja, zato mora delati preko ŠS. Redko kateri taki so bili sicer po mojem mnenju na tem protestu vandali, pa vendar. Posploševanje, da študentkom nič ne manjka.

  ReplyDelete
 17. Nihrida, js ne podpiram današnjega početja, pravzaprav ga zelo obsojam. Pa ne samo, ker je vandalsko obnašanje totalno nezrelo in debilno, ampak tudi zato, ker ti ljudje sploh ne vejo, da jim nov zakon dolgoročno prinaša boljše stvari kot so jih imeli do sedaj. Si predstavljaš, da pri 30ih iščeš službo pa jo delodajalec raje dodeli študentu na napotnico, ker ima z njim pač manj stroškov? In študentek, ozgogled kot gost, ki je komentiral za teboj, trenutne dinarčke z veseljem vzame in dela dalje, ni pa toliko pameten, da bi videl, da si s tem pljuva v lastno skledo in daje dobiček tistim, ki ga imajo že tako ali tako preveč.

  ReplyDelete
 18. Vem. Sem tudi sama med takimi študenti. Mama nezaposlena (ker je v navalu odpuščanja izgubila službo), oče pa dobiva mizerno pokojnino... Zato pa so štipendije.

  ReplyDelete
 19. @Anja: Točno tako!

  ReplyDelete
 20. Ah, jaz sem razočarana. Resnično. Sploh nimam besed za to, kar so počeli. Popolnoma neumno početje, ki je po moje izviralo od kje drugje in ne iz jeze proti zakonu. Iz neke želje po vandalizmu ipd. To so pač moje teorije in posploševanja, če tako želite. Verjetno pa še sami ne vedo, zakaj so to počeli. Spet moja teorija.
  Ja, kot študent je fajn delat, da si lahko kaj zaslužiš, vendar ni fajn, če po študiju ne dobiš službe, ker jo imajo študentje.

  ReplyDelete
 21. Množice imajo ves potencial, da se izmaknejo kontroli. Zato pa je potrebno dobro premisliti preden se organizira kakšen shod ali demonstracije. Bodoči intelektualci, res. Upam, da se bo preko posnetkov in slik dalo najti krivce. Pa naj oni dobijo položnice.

  ReplyDelete

Thank you for taking your time and leaving a comment! I read all the comments and I'm happy of each and every one. However: any rude, inappropriate or otherwise disturbing comments will be deleted. Do not post links in my comments unless you're asked to. If you have a blog and want me to take a look at it, contact me via contact form or e-mail. Thanks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Help animals!

People Who Are Violent to Animals ... Rarely Stop There